Voorstelling van mezelf

ikHet fotografievirus sloop al binnen tijdens mijn middelbare school.  Als student reclameteken zaten daar ook een aantal uren fotografie bij en dat was iets wat me erg interesseerde. Ik kreeg het zo erg te pakken dat ik voor mijn hogere studie lang twijfelde tussen reclametekenen en fotografie. Uiteindelijk viel de keuze op het eerste, maar ik had een vergrootglas nodig om het verschil te zien. En soms denk ik nog: als ik nu toch eens….

Fotografie bleef de jaren daarna verder sudderen, maar door een nieuwe besmetting (het atletiekvirus) werd het even naar het tweede plan verwezen. Fotografie beperkte zich die jaren tot dia’s nemen tijdens familiefeestjes en uitstapjes. In 1989 werd ik door een 3e virus besmet (het reisvirus) en dat bleek een ideale combinatie met mijn eerste besmetting. Door een opeenvolging van kwetsuren half de jaren 90 kwam er een einde aan mijn sportieve bezigheid en vlogen de diafilmpjes er tijden mijn reizen vlotjes door.

De fotografiemicrobe barste pas helemaal los wanneer ik een digitaal toestel kocht. Eerst een kleintje dat ik meenam naast de spiegelreflex, maar al snel bleek dat het onhandig was om met de twee toestellen te werken. Ondertussen was de kwaliteit van digitale toestellen zo verbeterd dat ik eind 2006 de overstap van analoge naar digitale fotografie maakte.

Vanaf dan ging er bij wijze van spreken geen uitstapje, wandeling of reis voorbij zonder fototoestel. Eerder bij wijze van toeval ontdekte ik in 2009 een nieuwe tak van fotografie, nl. modelfotografie. Iets waar ik me wat meer in verdiepte en waar ik op bijeenkomsten mijn ogen de kost hoe anderen tewerk gingen.

Het resultaat van al die jaren en reizen en fotograferen kan je op deze site ontdekken.

 

 

 

Naar boven